در این شرایط، بخار مبرد که توسط اواپراتور از مایع به بخار تغییر حالت داده است وارد کمپرسور میشود. سپس کمپرسور با فرآیند تراکم بخار مبرد با حجم کمتر و فشار و دمای بیشتر را کندانسور منتقل میکند در مرحله بعد گاز مبرد گرمای خود را با توجه به نوع کندانسور به هوا یا آب خنک کننده منتقل نموده و سرد میشود. سپس مبرد که دوباره به صورت مایع درآمده است، به وسیله شیر منبسط کننده فشار و دمای مبرد کاهش یافته و سپس به سمت اواپراتور جریان پیدا میکند.
- چیلرهای جذبی جزو سیستم های مرکزی سرمایش هستند که به دلایل مختلف دارای مزیت های زیادی می باشند اما این چیلرها به دلیل توجه به نگهداری و مشکلات خوردگی دارای معایبی هستند.
- اگر سیکل تبرید جذبی ، در شرایط خلا صورت نپذیرد (در اواپراتور و ابزوربر) ، هیچ اثر خنک کننده ای ندارد.
- این نمودار duhring diagram خوانده میشود که برای فهم بهتر چرخه چیلر جذبی لیتیوم برومایدی بسیار کارآمد است.
- “آب سرد” در حدود 12 درجه سانتیگراد (54 درجه فارنهایت) وارد سیم پیچ تبخیر می شود و با تماس اسپری آب کندانسور سرد با لوله خط آب سرد، انرژی حرارتی از آن خارج می شود.
- محلول نمک و آب ، پس از این مرحله و در مخزنی دیگر ، حرارت داده می شود تا آب تبخیر شده و از لیتیوم بروماید جدا شود.
اجزای اصلی چیلر جذبی کندانسور و ژنراتور هستند که قسمت بالایی محفظه جذب را تشکیل می دهند. اکثر افراد تصور می کنند که آب تنها در 100 درجه سانتی گراد به جوش می رسد. حال نکته ای که در طرز کار چیلر جذبی وجود دارد این است که آب را در یک محیط خلاء قرار می دهد که همین موضوع سبب می شود تا آب در دمای حدود 4 درجه به جوش برسد که این امر انرژی بسیار کمی را مورد استفاده قرار می دهد. در چیلر جذبی مایع مبرد (آب) در شرایط استاندارد (فشار 1 اتمسفر) در 100 درجه سانتی گراد به جوش می آید و در فشار 0.1 اتمسفر (فشار ژنراتور و کندانسور) در دمای 43 درجه سانتی گراد تبخیر می شود.
بهینه ساری مصرف انرژی و کیفیت بالای قطعات از اولویت های این شرکت است. حالا که دو نوع چیلرهای رایج را بررسی کردیم ، می توانیم به طور دقیق تر به مقایسه آنها بپردازیم. در این مرحله ، لیتیوم بروماید برای تغلیظ دوباره به ژنراتور می رود. مایع مبرد ، در اواپراتور روی لوله های چیلد واتر پاشیده می شود ، پس از گم شدن شروع به تبخیر می کند. که میزان روغن ، دمای آب خروجی و مانند آن را با استفاده از این تابلو تنظیم می کنیم. آب سرد چیلر در یک مدار بسته در جریان است و این آب راهی برای خروج یا تبخیر ندارد و فقط در همین مدار گردش دارد.
برای مطالعه بیشتر درباره ویژگی ها ، مزایا و معایب این نوع از چیلرها صفحه چیلر سیلیکاژلی را مطالعه کنید. سلام دوست عزیز، لیتیوم بروماید پایه مولیبدات نسبت به پایه کرومات محصول سالمتری می باشد. نوع کروماتی این محصول برای سلامتی انسان مضر بوده و همچنین نوع پایه مولیبداتی این ماده از خوردگی لوازم یدکی داخلی دستگاه چیلر جذبی جلوگیری می کند. مایع مبرد پس از تبخیر در اواپراتور از آن خارج شده و به سمت کمپرسور روانه گردد، در آن جا تحت کمپرس مکانیکی قرار می گیرد و به بخاری با دما و فشار بالا لیتیوم بروماید تبدیل می شود.
تماس با ما
به دلیل وابستگی زیاد به آب، LiBr به راحتی میتواند بخار اضافی را جذب کند و این سیستم را به یک جایگزین غیر CFC سازگار با محیط زیست تبدیل میکند. نکته مهم در مورد لیتیوم بروماید، خوردگی بالای لیتیوم بروماید است که به بسیاری از فلزات مورد استفاده در چیلر جذبی آسیب می رساند. به دلیل این که به عنوان نمک جاذب رطوبت می باشند بنابراین در کارکرد چیلرها باعث اثر جذبی می شوند. بهترین محدوده غلظت لیتیم بروماید چیلرهای جذبی برای جذب بخار 58 الی 62 درصد می باشد. الکل اکتیل از جمله افزودنیهای دیگر است که به منظور افزایش بازده مورد استفاده قرار میگیرد. اضافه نمودن الکل اکتیل مانع از کف کردن محلول لیتیم بروماید در خلاء میشود.
مشکلات لیتیوم بروماید در چیلر جذبی
چیلر جذبی لیتیوم بروماید چیست و به چه شکل آب را سرد می کند؟ | alomohandes